Hlavní strana >> Články >> Na velikonoční výstavu ve Zlonicích přijeli lidé načerpat inspiraci

Na velikonoční výstavu ve Zlonicích přijeli lidé načerpat inspiraci

AKCE / Výtěžek z oblíbené prodejní ukázky výrobků použije školka na nákup hraček, které umístí na zahradu zařízení. Zlonice navštívily i děti ze školek z okolních vesnic a lidé ze Slaného.
Zlonice - Již devátý ročník dvoudenní velikonoční výstavy se konal v koncertním sále Památníku Antonína Dvořáka ve Zlonicích. Prodejní akce pro veřejnost připravily děti a učitelky místní mateřské školy.

Blížící se svátky jara připomínaly veselé kraslice zdobené malováním, nalepováním kůže a textilií, papírovými kolážemi, háčkované a vyšívané prostírání, perníčky, osení s kuřátky i pomlázky. Součástí této oblíbené akce byla i společná výtvarná práce dětí a rodičů - pohádková říše, která zaujala svou nápaditostí jak dětské tak i dospělé návštěvníky.

Na výstavu se přijeli podívat děti z Mateřské školy z Hospozína. "Moc se nám tady všechno líbí. Hlavně pohádková říše s rytířem a taky trpaslíci, " svěřili se šestiletí kluci Jakub Princ a Lukáš Scheinpflug z Kmetiněvsi a prozradili, že u nich ve školce dělají kraslice a těší se na hodovačku.

"Na velikonoční výstavu se připravujeme již od ledna. Všechny děti, učitelky i rodiče se snaží, aby výrobky z papíru, přírodnin i textilu přinesly radost, " řekla učitelka zlonické školky Dvořáková.

Výrobky doplňovalo aranžmá suchých květin, kterými se prezentovalo Středisko volného času Ostrov Slaný a drobná keramika.

"Na výstavě jsem byla už minulý rok. Chtěli jsme i letos nasbírat inspiraci ke zdobení vajíček netradičním způsobem, "řekla Eva Pokorná, která přijela ze Slaného se svojí vnučkou Katkou.

Napsal: Kladenský Deník dne 10. dubna

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: AceMan
Vloženo: 11.04.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.