Hlavní strana >> Články >> Nové dětské oddělení slánské knihovny bude hotovo na podzim

Nové dětské oddělení slánské knihovny bude hotovo na podzim

REKONSTRUKCE / Týden dětských knihoven se naposledy uskutečňuje ve starých prostorách. Návštěvníkům bude v budoucnu k dispozici také nový přednáškový sál.
Slaný - V těchto dnech pořádá dětské oddělení Městské knihovny Václava Štecha ve Slaném akci nazvanou Týden dětských knihoven..Mladí čtenáři, kterých se tu denně vystřídá několik desítek, si zde mohou zasoutěžit formou odpovědí na zvídavé otázky, zahrát na počítači různé hry či nakreslit soutěžní obrázek na téma Jak si představuji dětské oddělení knihovny. Náměty, které děti navrhnou, by měly dotvořit nové prostory oddělení, jež se buduje za stávajícího provozu obou knihoven.

"V první fázy jsme zatím přemístili přednáškový sál do menších prostor dětského oddělení, které se přestěhovalo do větší a světlejší místnosti, jež je pro tento účel vhodnější," informovala Kladenský deník vedoucí knihovny Naděžda Rollová. Zároveň doplnila, že řemeslnické práce a doplnění novým nábytkem jde ruku v ruce s finančními možnostmi. Předpokládané dokončení nového dětského oddělení a přednáškové místnosti je plánováno na podzim tohoto roku.

Nyní jsou tedy místnosti i chodba knihovny ozdobeny dětskými výtvory žáků z Mateřské školy U divadla. Navíc na pěti nástěnkách visí keramika z Domu dětí a mládeže Ostrov, představující svět zvířat.

"Chodíme sem rády, půjčujeme si zejména dívčí romány," dozvěděli jsme se například od návštěvnic dětského oddělení Ivety Zbyňákové a Hanky Vlasákové.

Kladenský deník 13.04.2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: AceMan
Vloženo: 13.04.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.