Hlavní strana >> Články >> Kabeš, Maule, Hodina - Bronz na Mistrovství ČR Seniorů v Havířově

Kabeš, Maule, Hodina - Bronz na Mistrovství ČR Seniorů v Havířově

V sobotu 28. března se konalo v Havířově u Ostravy seniorské Mistrovství ČR v karate. Zúčastnili se ho 110 závodníků z 35 klubů České Republiky na základě postupového nominačního klíče. Na turnaji se bojovalo nejenom o tituly mistra ČR, ale zejména o nominaci do širšího výběru reprezentace. Z té pak vzejdou konkrétní účastníci pro květnové ME v Chorvatsku. Nominaci na republikový šampionát si vybojoval i závodník Lukáš Maule ze sportovního klubu karate Keiko-ryu Shotokan v kategorii kata team spolu s Miloslavem Kabešem, Jarou Hodinou a ziskem bronzové medaile se tak zařadili mezi úspěšné české výpravy.

Kata team ve složení Hodina, Maule a Kabeš získali bronz a obnovili tak úspěšnou šňůru závodního teamu seniorů . „Od začátku jsme jeli na finále. Tréninková příprava byla z 80% směřována pouze na finálové předvedení bojové aplikace kata tzv.bunkai. Bohužel, jsme hned v prvním kole narazili na výborně připravený reprezentační team a budoucí vítěze disciplíny, který jsme si právě přáli až ve finále. Náhodný los je bohužel v této situaci neúprosný a musí se počítat i s nejhorším. Boj o bronz se už nekonal a automaticky jsme tak obsadily třetí místo“ řekl člen teamu Lukáš Maule. „Myslím, že naše premiéra byla vynikající. Samozřejmě máme na čem hodně pracovat, ale porazil nás pouze kvalitní reprezentační team, což v celkovém hodnocení není špatný výsledek“ doplnil výkon další z členů ústecké kata teamu Jaroslav Hodina.

Na závěr soutěže byla všem zúčastněným zveřejněna nominace do širšího výběru reprezentace ČR seniorů. Výběr byl podložen na základě výkonů a výsledků všech sledovaných soutěžích, mezi které patřilo nejen Mistrovství ČR, ale i nominační turnaje a vybrané zahraniční akce. Důvěru od reprezentačního trenéra O. Musila tak dostala i ještě šestnáctiletá Monika Smolařová, která byla do širšího výběru zařazena pro disciplínu kata ženy.

Další fotografie naleznete na internetových stránkách www.karateslany.cz

Další zkouškou tohoto týmu, a mladých karatistů nejen ze sportovního klubu Keiko-ryu Shotokan čeká v sobotu na ústeckém přeboru, a na mezinárodním turnaji v Hradci Králové.

Více informací naleznete na webových stránkách slánského klubu karate www.karateslany.cz




Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Přečti si to pořádně :)
Zaslal Anonym 31.03.2009 21:41
Koho zase zmlátili ?
Zaslal Anonym 31.03.2009 12:38
Toto je diskuze ke článku:
Kabeš, Maule, Hodina - Bronz na Mistrovství ČR Seniorů v Havířově
Zaslal Maulik 30.03.2009 14:07
Počet příspěvků v diskuzi: 3, poslední příspěvek byl zaslán 31.03.2009 21:41, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Maulik
Vloženo: 30.03.2009
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.