Hlavní strana >> Články >> Karatisté z SK Keiko-ryu Shotokan kralovali na středočeském přeboru disciplíně KATA

Karatisté z SK Keiko-ryu Shotokan kralovali na středočeském přeboru disciplíně KATA

V sobotu 20. Června se ve Sportovní hale města Kladna konal další ročník Středočeského přeboru v karate. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 112 závodníků z 11 klubů Středočeského svazu karate. Sportovní klub karate Keiko-ryu se zhostil pořádání tohoto turnaje na výbornou a zároveň doplnili počet startujících závodníků 32 svými členy.
Turnaj byl rozdělen do dvou kategorií, aby dal možnost startovat jak zkušeným závodníkům v oficiálních kategoriích, tak i začínajícím závodníkům, kteří ještě nemají tolik zkušeností. Vítězové oficiálních kategorií si svým vítězstvím získali nominaci na Mistrovství České republiky, které se bude konat v prosinci 2009. V nízkých kategoriích překvapil svým výkonem žák Filip Němeček, který vybojoval zlato, a tím si zajistil postup na MČR. Svým výkonem doslova vyrazil trenérovi dech. V těsném závěsu za ním zvítězila na druhém tatami již ostřílená závodnice Tereza Jaňourová, která předvedla, že je připravená na Olympiádu mládeže, které se účastní celý tento týden v Táboře. Sv

V disciplíně kata (sestavy) se karatisté z Keiko-ryu postavili se ziskem 18 medailí na příčku nejvyšší a stali se tak nejúspěšnějším teamem turnaje v kategorii KATA. Úspěšnými závodníky tohoto turnaje se stali tito borci:

1. místo:
Němeček Filip – kata žáci (nominace na MČR )
Jaňourová Tereza – kata žákyně (nominace na MČR )
Daníčková Kristýna – kata starší žákyně (nominace na MČR )
Hovorková Andrea – kata dorostenky (nominace na MČR )
Pešková Hanka – kata ženy (nominace na MČR )
 Kvak Milan- kata žáci do 9 let
Pešek Adam – kata dorostenci  8.-7.Kyu
Hladká Katka – kata dorostenky 8.-7.Kyu
Bernášek Matěj – kata muži 8.-7.Kyu

2. Místo
Hanka Šímová – kata juniorky
Maule Lukáš – kata muži
Šíma Olda – kata žáci do 9 let
Foret Vojta – kata dorostenci  8.-7.Kyu
Heroldova Soňa – kata dorostenky 8.-7.Kyu
Hladký Honza – kata muži 8.-7.Kyu

3.místo
Bára Holubovská – kata juniorky
Voráčková Petra – kata dorostenky 8.-7.Kyu
Dvořáková Petra – kata dorostenky 8.-7.Kyu


Další disciplínou, v které uspěli naši závodníci byla kategorie KUMITE, tedy volný boj. Této kategorii se mladí karatisté tento rok nevěnovali vzhledem k roční odmlce trenéra kumite, spíše to bylo záležitostí motivace mladších závodníků. I přes fakt, že se závodníci na tuto kategorii nepřipravovali, dosáhli nemalých úspěchů. Hned v úvodu se do bojů pustila talentovaná dorostenka Andrea Hovorková, která se pokusila uspět, avšak byla zastavena talentovanou závodnicí z TJ Sadská a domů si odvezla bronzovou medaili. Andrea se spíše zaměřuje na kategorii kata, kde zvítězila, a tak byla spokojenost nakonec na obou stranách. V mužích se objevil také Honza Rohan, který se pokusil navázat na úspěch z loňských závodů, avšak jeho kopy byli předvídatelné, a tak vypadl v prvním kolem. Perličkou na konci turnaje byl potom zápas trenéra Sk Keiko-ryu Lukáše Mauleho, který svým výkonem a excelentně provedenými kopy otřásl svými soupeři natolik, že nikdo z nich nebyl schopen zabodovat, a tak trenér Maule vybojoval pro náš klub další prvenství.

Medaili si nakonec odvezli tito borci:
1.místo
Maule Lukáš – kumite muži +84kg (nominace na MČR )
Holubovská Bára – kumite juniorky +59kg (nominace na MČR )

3. Místo
Hovorková Andrea – kumite dorostenky -54 kg

Tento turnaj byl posledním testem našich závodníků, kteří další den vykonávali zkoušky na další technické stupně v karate. Novinkou na tomto turnaji byla kategorie nižších pásků, která umožnila startovat začínajícím karatistům. Tato myšlenka vznikla především proto,že těchto soutěží v roce moc není,  což je velká škoda. Tím,že jsme celý turnaj pořádali jsme se rozhodli tuto kategorii otevřít všem klubům z celé české republiky. Bohužel, ani přes fakt, že se jednalo o turnaj pro závodníky zkušené, i začínající,a i přes fakt, že to bylo doslova za rohem,  tak se turnaje zůčastnili z Kladenska pouze karatisté Keiko-ryu a Karate klubu Kladno. Výkonem dětí jsem velmi spokojen, většina mě velmi mile překvapila a přesvědčila, že se s nimi může počítat i do dalších let, dodal na závěr trenér a organizátor středočeského přeboru Lukáš Maule.

Velké díky patří především partnerům turnaje, především firmě V-GROUP PEUGEOT, která na soutěži vystavila své nejlepší vozy, a dodala do tomboly dva poukazy na půjčení vozů Peugeot na celý víkend zcela ZDARMA! Dále potom firmě BAOBAB, která poskytla finanční dar a zajistila převoz potřebných pomůcek na turnaj. Velké díky patří také královskému městu Slaný, Statutárnímu městu Kladno, za celoroční podporu našeho klubu, a možnosti uskutečnit tento turnaj. Dalšími partnery byli Českomoravská stavební spořitelna, Anima CZ, česká spořitelna a další.


Více informací a fotky ze závodů naleznete na stránkách klubu www.karateslany.cz

Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
pozor Honzýý ale s tvrdym a dlouhym!!! :-)
Zaslal delta tuning force 07.07.2009 14:12
to přijde časem honzyyyy s tvrdým :-) :-) :-) :-)
Zaslal Anonym 07.07.2009 12:13
PRej převídatelné kopy, za to nemužu že mi dali trestnej za to urama :D:D
Zaslal Honzýý 05.07.2009 14:01
těm kopům co otřásly soupeře reálně věřím, občas když dostanu od Mualika koňara při fotbálku tak to stojí za to :-) jinak gratuluju k výsledkům
Zaslal Kába 30.06.2009 07:45
Toto je diskuze ke článku:
Karatisté z SK Keiko-ryu Shotokan kralovali na středočeském přeboru disciplíně KATA
Zaslal Maulik 29.06.2009 15:28
Počet příspěvků v diskuzi: 5, poslední příspěvek byl zaslán 07.07.2009 14:12, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Maulik
Vloženo: 26.06.2009
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.