Hlavní strana >> Články >> V muzeu vystavuje Miloslav Radoměřský

V muzeu vystavuje Miloslav Radoměřský

VERNISÁŽ Pastely je název výstavy, která byla zahájena v sobotu ve výstavní síni slánského vlastivědného muzea.
Autor o sobě říká, že má ze všech barev nejraději zelenou.
Autor obrazů, devětapadesátiletý Miloslav Radoměřský, žijící ve Slaném od roku 1973, zde vystavuje pohledy na krajinu v nádherné barevnosti všech ročních období, známá slánská zákoutí, podhorské chalupy i pozdravy ze slunné Dalmácie.

Původním povoláním lesní inženýr (dnes pracuje ve Výzkumném ústavu v Praze) se malbě věnuje již dlouhou řadu let. Svou tvorbu vystavuje od roku 1965 a veřejnost se s ní mohla seznámit například v Žamberku, Kolíně, Rakovníku, Knovízi, Velvarech a již posedmé ve Slaném.

"Zkoušel jsem různé druhy maleb, ale suchý pastel mi vyhovuje nejvíce. Dovoluje při tvorbě využít těch nejjemnějších barevných kontrastů. Osobně mám nejraději zelenou barvu ve všech odstínech," prozradil Kladenskému deníku Radoměřský a doplnil, že v současnosti používá holandské pastely, které jsou velmi kvalitní.

V úvodu vernisáže promluvil ředitel velvarského muzea Jan Pömerl. Poté zazněly skladby Charlese Danka v brilantním provedení teprve třináctiletého Ondřeje Martinovského na housle při klavírním doprovodu Otakara Martinovského, které otevřely výstavu, jež se jistě zařadí mezi úspěšné kulturní akce slánského jara. Expozice bude v muzeu umístěna do 20. května a je přístupná ve všední dny mimo pondělí od devíti do šestnácti a v sobotu či v neděli od devíti do dvanácti hodin.

Podle Kladenského deníku 5 č. 97 z 25. 4. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 25.04.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.