Hlavní strana >> Články >> Mladá karatistka Jaňourová vybojovala 3. místo na mezinárodním turnaji karate v Budapešti

Mladá karatistka Jaňourová vybojovala 3. místo na mezinárodním turnaji karate v Budapešti

O uplynulém víkendu (19. – 20.9. 2009) se mladí karatisté z SK Keiko-ryu Shotokan Slaný zúčastnili mezinárodního turnaje karate Budapešť Open v hlavním městě Maďarska. Závodů se zúčastnilo přes 600 kvalitních závodníků z celé Evropy, Egypta a Turecka, zcela samozřejmě všichni diváci i soutěžící tedy očekávali vysokou kvalitu turnaje.

V sobotu svedli boje o medaile starší karatisté v kategoriích juniorů a seniorů.  Diváci si užili velmi pěkné zápasy o medaile, především kategorie seniorů byla velmi kvalitní, kde první 4 místa obsadila špička českého karate 1. Tesárek  Jakub, 2. Pohanka Marek, 3. Janda Lukáš a 4, Pilman Jindřich a nechala za sebou špičkově připravené karatisty z ostatních zemí.

V neděli potom svedli boje o medaile mladší karatisté, na soutěžní tatami tedy nastoupili i žáci naší školy. Na turnaj vyjela již zkušená závodnice Andrea Hovorková,  která ve své kategorii postoupila do 2. kola, kde podlehla letošní mistryni Evropy. V boji o repasáž nakonec  v závěrečném boji podlehla 2:1 a novou závodní sezónu odstartovala umístěním na 4. místě. Adam Pešek, pro kterého byly tyto závody premiérou, se hned v úvodu popral se zkušenými karatisty z Maďarska a Rumunska, bohužel nervozita z prvních mezinárodních závodů způsobila své, a tak vypadl ve 3. kole a umístil se na 5 - 8. místě.  Úspěch na mezinárodní půdě nakonec slavila pouze mladá závodnice Tereza Jaňourová, která se ve své kategorii probojovala na krásné 3. místo a přivezla si tak ze své mezinárodní premiéry první cenný kov.  Navázala tak na červnový úspěch z Olympiády dětí a mládeže v Táboře. Minulý týden byla mladá závodnice oceněna jako nejúspěšnější reprezentant v kata z celého Středočeského kraje hejtmanem za vzornou reprezentaci  kraje a zviditelnila tak Kladensko a Slánsko i svůj domovský klub na krajské úrovni.
                „Tento turnaj byl první zkouškou startu nové sezóny a jsem rád, že jsme mohli na takto kvalitní závody vyjet, protože jsme měli možnost srovnat své výkony se světovou špičkou a určit si priority dalšího trénování.  Jsem velice spokojený s výkony našich žáků,  neboť se svým premiérovým vstupem do mezinárodního prostředí  se poprali velice pěkně,“ řekl trenér sportovního klubu Lukáš Maule.







Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 28.09.2009 12:35, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Maulik
Vloženo: 22.09.2009
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.