Hlavní strana >> Články >> Z obrázků a textů dětí vznikla krásná kniha

Z obrázků a textů dětí vznikla krásná kniha

Běla Gran Jensen v pátek navštíví dlouholeté členy hnutí Stonožka ve Slaném.
V 1. základní škole ve Slaném Na Hájích se v pátek uskuteční slavnostní setkání. Bude zde představena kniha s názvem Kdyby všechny děti světa, kterou napsaly a ilustovaly samotné děti zapojené do hnutí Stonožka. Mezi oficiálními hosty slavnosti, jež prezentuje úsilí statisíců dětí z více než dvou tisíc škol v deseti státech světa, bude hlavní iniciátorka hnutí Běla Gran Jensen, norský velvyslanec Lasse Sigurd Seim, účast přislíbil světící biskup Lobkowicz a řada dalších významných hostů.

Již deset let pracuje toto dětské hnutí a výsledkem této činnosti je pomoc více než pětačtyřiceti zdravotním zařízením, školám zničeným povodněmi, podporu obdržel i norský spolek pro výzkum boje proti rakovině a na Balkán byly vypraveny čtyři sanitní vozy s emblémem stonožky.

Publikaci, která u nás vyšla v česko-anglické verzi, si jako první budou moci zakoupit přítomní na tomto slavnostním aktu. Předmluvu k ní napsala norská královna Sonja, jež byla vzácným hostem slánské školy v roce 1997. Běla Jensen ji zájemcům ráda podepíše.

Kladenský deník č. 244 z 19.10.2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 19.10.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.