Hlavní strana >> Články >> URAN: Divadlo v drnovském bunkru

URAN: Divadlo v drnovském bunkru

V prostorách bunkru bývalého velení protivzdušné obrany Československa nedaleko Slaného u obce Drnov se 20.a 21. dubna uskuteční dvě představení divadelní inscenace Miroslava Bambuška a Jana Kačeny URAN z cyklu CESTY ENERGIE. Inscenace Uran je podobenství o lidské důstojnosti, vizuální divadelní dokument s rysy aktuálního politického divadla. Projekt byl připraven přímo pro prostory drnovského podzemí a od úspěšné premiéry na konci minulého roku bude k vidění poprvé.

 

„Inscenace se zabývá uranem jako sociokulturním prvkem, ale také jako nástrojem a symbolem moci. Vypovídá o počátku těžby u nás pro zbrojní potřeby v SSSR a příběhy bývalých kněží - muklů v uranových koncentrácích. Zabývá se i také současným uvažování o jádru a jeho využitím v dnešním globálním světě.“ přibližuje téma inscenace spoluautor a režisér Miroslav Bambušek a dodává „Zakousne se vám to pod kůži.“

Představení začínají v 19:00. Více informací na www.cestyenergie.cz

Miroslav Bambušek si za své projekty propojující aktuální témata s nedávnou historií odnesl již několik významných divadelních cen a nominací včetně Ceny Divadelních novin, Pocty festivalu ...příští vlna/next wave.. či Ceny Alfréda Radoka.

Z tisku:

„Atmosférické podobenství o lidské důstojnosti výborně funguje se syrovým prostorem bunkru. „

Bozo - nekonformní kulturní průvodce

„Uran má prvky divadelního dokumentu, ale nese v sobě i rysy aktuálního politického divadla a má i rozměry obřadně duchovní, mytické.

Vladimír Hulec, Divadelní noviny

 

Jan Kačena a Miroslav Bambušek: Uran (Cesty energie, 3. část):

Hrají: M. König, J. Kozubková, J. Křivánková, M. Marek, H. Třešňáková, P. Schenker a T. Turek.

Autoři: M. Bambušek a J. Kačena

Režie: M. Bambušek, Výprava: J. Préková, Hudba: J. Kudláč

Cesty energie pořádá Občanské sdružení MEZERY.

Předprodej: www.smsticket.cz

Vstupenky: předprodej: 250 / 150 studentská  na místě: 300 / 200 • cena pro čtenáře serveru slansko.cz: 100.- Kč. Využijte sms rezervaci a u pokladny sdělte heslo "SLEVA SLANSKO.CZ" Rezervaci vstupenky získáte velmi jednoduše zasláním SMS s textemTICKET URAN20 pro termín představení 20. dubna nebo TICKET URAN21 pro termín představení 21. dubna na číslo 9020050. Cena SMS TICKETu: 50,-Kč Doplatek na místě: 200,-Kč / 100,-Kč – studenti  / 50.- Kč - "s heslem".

 

 








Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
URAN: Divadlo v drnovském bunkru
Zaslal URAN 10.04.2012 21:49
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 10.04.2012 21:49, vstoupit do diskuze můžete zde.

Anketa

Chystáte se přijít?
Ano (210 hlasů)
Ještě nevím (184 hlasů)
Ne (211 hlasů)
Autor: URAN
Vloženo: 10.04.2012
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.