Hlavní strana >> Články >> VAROVÁNÍ - "ŠMEJDI" OPĚT VE SLANÉM!!!

VAROVÁNÍ - "ŠMEJDI" OPĚT VE SLANÉM!!!

Vážení občané našeho města, především z řad seniorů, dovoluji si vás tímto varovat před podvodnou firmou RTS-TRAVEL-INTERNATIONAL, která se chystá opět do našeho města, aby se svými nekalými obchodními praktikami při předváděcích akcích obohatila na úkor důvěřivých návštěvníků její "show". Stejná firma zde pořádala svojí předváděcí akci někdy na podzim a dne 2.7.2013 se do Slaného chystá znovu. Shodou okolností byla ve včerejších televizních novinách na TV NOVA odvysílána reportáž týkající se právě této firmy a záznam ze skryté kamery je možno shlédnout zde: http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/proklate-predvadecky.html
S reakcí oslovených lidí, potažmo i návštěvníků a účastníků "neodolatelných" zájezdů této firmy je možno seznámit se zde: http://www.kdo-volal.cz/420312316415
Dnes byla mým rodičům doručena pozvánka na 2.7.2013 v 9 hodin v hotelu Hejtmanský Dvůr. Nebylo by od věci, aby tuto akci navštívili pracovníci živnostenského odboru popř. ve spolupráci s ČOI.

Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
ale má s poskytnutím pronájmu co společného.
Když jsem majitel prostor v Hejtmanském dvoře a úmyslně poskytuju pronájem firmě, která dělá tyto "šmejdí" akce, tak mi to nedělá dobré jméno.
Na to se ale tu v ČR moc nehraje a důležitější jsou peníze za to získané
Zaslal Anonym 04.07.2013 16:44
Ano,máte pravdu.Bohužel ŠMEJDI jsou(ač to přiznávám nerad)většinou inteligentní a vzdělaní lidé,navíc s velkou manipulátorskou schopností.Nejhorší je,pokud se jim podaří přesvědčit lidi k podpisu smlouvy.Ta totiž bývá vždycky v souladu se zákonem ale naprosto sprostě zlodějská!Ono se tu už proti nim začíná bojovat ale je to stále velmi slabé a navíc ŠMEJDI mění taktiku.Poslední dobou se rozmáhá hit vozit lidi do zahraničí pod záminkou levné dovolené.Až tam se senioři dozví,že jde o prodejní akci!!Byly i případy,že jim třeba vzali i doklady a odmítli odvézt zpět domů!!Doufejme,že se v budoucnu bude dařit dostat je do kriminálu.Ovšem největší šance jsou v rodině nebo mezi přáteli,zatím.Senior je někdy jak malé dítě a nemusí být hloupý.Každý člověk občas uvěří něčemu,za co se pak stydí.Senior holt o něco víc.Šance je zatím jen v tom,když má senior někoho,kdo mu dokáže poradit a poučit ho a toto mu rozmluvit.Rodina,soused,kdokoliv.Dokud budou mít ŠMEJDI plné sály,je snaha marná!
Zaslal Anonym 03.07.2013 18:29
Naprosto s Vámi souhlasím. Bohužel ne každý senior má možnost pozvání na akci takovýchto šmejdů zkonzultovat s někým blízkým, který by ho informoval o nebezpečnosti jednání takovýchto podvodníků. Neznamená to proto, že by byl dotyčný hloupý, ale prostě na dnešní dobu málo informovaný. Právě na to tihle šmejdi spoléhají. Je to hnus, když se takto ti hajzlové snaží parazitovat na důvěřivosti seniorů. Smutné na tom je, že státní instituce nečiní vše, co je v jejich pravomoci, aby tyto šmejdy v maximální možné míře postihovaly. Naši zákonodárci, namísto vymýšlení nesmyslných zákonů o kravinách, by se měli zaměřit spíše na to, jak tyto parazity odtud vymítit.
Zaslal Katka77 03.07.2013 17:17
Soudný člověk tam sice nejde ale je nutno si uvědomit,že staří lidé uvažují mnohdy úplně jinak.A nelze je hned označit za hlupáky.Důchodci nemají moc peněz a jsou náchylnější na jakékoliv slevy a akce.A ti,kteří tyto akce pořádají jsou doslova "vyškoleni" v psychologické manipulaci a ovládání druhých lidí.Staří lidé jsou naivnější a navíc všichni prožili většinu života v totalitě,kdy byly takové "lidové akce"mnohdy zdarma i s občerstvením atd.a připomínají si nostalgicky tuto dobu,čehož ŠMEJDI dokáží mistrovsky zneužít!!!Nemá cenu důchodce odsuzovat ve smyslu "dobře jim tak,když jsou hloupí".Má smysl snažit se je ochránit.Každý,kdo má v rodině seniora,by se měl starat,aby s se ŠMEJDY nepřišel do styku!
Zaslal Brutus 03.07.2013 08:42
Nikdo přece nikoho nenutí, aby na tyhle akce chodil, s poskytnutím pronájmu to nemá nic společného. Soudný člověk snad na takovou akci dobrovolně nejde, ne?
Zaslal Anonym 03.07.2013 07:34
Počet příspěvků v diskuzi: 7, poslední příspěvek byl zaslán 04.07.2013 16:44, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Katka77
Vloženo: 27.06.2013
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.