Hlavní strana >> Články >> Termíny zkoušek nových řidičů se prodlouží

Termíny zkoušek nových řidičů se prodlouží

Účastníci kurzů jsou rozladěni, úřady nepřipraveny. Chybí řidičské průkazy, přihlášky a také vyškolení komisaři. Byla by nutná delší příprava.
Poněkud hektické období čeká zřejmě v lednu pracovníky Okresního úřadu Kladno. Od počátku měsíce přechází totiž od policie pod jeho správu agenda řidičských průkazů a řešení přestupků na úseku bezpečnosti silničního provozu. Příslušné oddělení však ještě není vybaveno všemi potřebnými formuláři ani pracovníky.

"Vydávání nových řidičských průkazů se určitě o něco oddálí. Dodnes totiž nemáme k dispozici je, ani tiskopisy na žádost o přijetí do výcviku autoškoly. Tvoří se také nové zkušební testy, které budou mít jiný rozsah a počet otázek," uvedl vedoucí referátu dopravy a silničního hospodářství Okresního úřadu Kladno Václav Štol.

Podle jeho slov zatím nemá okresní úřad k dispozici své zkušební komisaře. O vyškolení pracovníků může zažádat v polovině ledna, to však bude trvat sedm týdnů. "Zatím nemohu přesně odpovědět na otázku, kdo bude účastníky řidičských kurzů zkoušet, smlouvu s policií dosud nemáme. Budeme tuto věc řešit s ministerstvem dopravy a snažit se, aby byl dopad na klienty co nejmenší," přislíbil.

Kladenský deník č. 297 z 22.12.2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 22.12.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.