Hlavní strana >> Články >> Děti zachraňovaly slánská strašidla

Děti zachraňovaly slánská strašidla

Rozdávaly se netradiční dárky v podobě her, perníčků a dobré zábavy. V závěru roku se bude v Ostrově kouzlit.
Středisko volného času Ostrov Slaný připravilo v pátek den plný překvapení, jehož se mohli zúčastnit všichni obyvatelé města i jeho blízkého okolí, kteří chtěli prožít zajímavý začátek vánočních prázdnin.

Předvánoční akce byla rozdělena do dvou částí. V dopolední se děti věnovaly rukodělné činnosti, odpoledne bylo zaměřené na strašidlácké rojení. "Dělali jsme perníčky a zdobili je bílou polevou. Některé si pověsím jako ozdoby na vánoční stromek, jiné dám jako dárečky," prozradila Kladenskému deníku účastnice akce, dvanáctiletá Lenka Fechtnerová z Brandýsku. Její slova doplnila šestiletá Pavlínka Nestrašilová z Tuřan, které se perníčky také povedly, s tím, že se moc těší na stromeček a dárky.

Vyvrcholením odpolední programové nabídky byl Strašidlácký večer, kterého se zúčastnilo na padesát dětí, jež běhaly po slánském náměstí a jeho okolí. Musely totiž pomoci zmrzlým strašidlům, které začarovala paní Zima se svými mužíčky. "Součástí tohoto strašidláckého rojení byl i rytířský souboj, vystoupení kouzelníka, ohniví mužíci, víly. Děti dostávaly za pomoc strašidlům kouzelné píšťalky, ledové květy, které ve vodě rozkvetou a teplý léčivý nápoj, jenž byl v mrazivém počasí potřebný pro všechny účastníky," přiblížila atmosféru strašidláckého dění Marcela Macáková z oddílu Bezejmenní, který pracuje pod slánským Domem dětí a mládeže Ostrov. Informaci doplnila o fakt, že již zítra se od devíti hodin uskuteční v sále Ostrova kouzelnické dopoledne nazvané Čáry a kouzla debrujárů.

Kladenský deník č. 299 z 27.12.2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 28.12.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.