Hlavní strana >> Články >> První přišlo miminko ve Slaném, malý Kladeňák si dal na čas.

První přišlo miminko ve Slaném, malý Kladeňák si dal na čas.

Novorozenci z kladenského okresu do bojů o první dítě tohoto tisíciletí nezasáhli. Porodníci jsou spokojeni, dětí se rodí rok od roku stále více.
Prvním občánkem Slaného se stal Kristián Salamánek. Narodil se skoro tři a půl hodiny po půlnoci dvaadvacetileté mamince Emilii, vážil 3650 gramů a měřil třiapadesát centimetrů. "Doma už mám dvouletého chlapečka, ale přála jsem si dalšího. Mám velkou radost, že se mi to splnilo. Je to tu pěkné, ale už se těším domů," řekla Emilie Salamánková.

"V právě skončeném roce bylo opět o něco více porodů než v roce předchozím. Celkem jich bylo tři sta sedmdesát. Zdá se, že už je pryč období, kdy se rodilo stále méně dětí," řekl primář porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice ve Slaném Petr Ullrych. "Loňský rok považuji za úspěšný po všech stránkách. Podařilo se nám otevřít pokoj alternativních porodů, vybudovali jsme vanu a tak dále," informoval MUDr. Ullrych a doplnil, že nyní již na oddělení nic nepostrádá, neboť zmíněnou dostavbou se naplnily veškeré představy o tom, jak má moderní porodnické oddělení vypadat. "Naším přáním je teď především, abychom nové zařízení mohli využívat ke spokojenosti maminek i jejich dětí," uzavřel primář. Kladno na prvního občánka nového tisíciletí v době naší uzávěrky stále ještě čekalo. V loňském roce se v Kladenské porodnici narodilo devět set deset dětí, což bylo o sedmdesát více než v tom předchozím. "Poslední v roce 2000 se zde narodila holčička. Bylo to 31. prosince v 18 hodin, dvacet minut," informovala porodní asistentka Eva Skálová.

Kladenský deník č. 1 z 2.1.2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 02.01.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.