Hlavní strana >> Články >> Slánský florbal stoupá vzhůru!

Slánský florbal stoupá vzhůru!

Ve Slaném se hraje florbal již od roku 1993, kdy skupina kamarádů ze slánského gymnázia uslyšela o novém sportu, který se k nám dostal ze Skandinávie a založila klub FBC Barracudas Slaný. Od té doby klubem prošlo mnoho kvalitních hráčů, někteří z nich dokonce hráli či hrají českou nejvyšší soutěž!

V sezoně 2016/2017 se slánskému klubu dařilo!

team_velky.jpg

Foto týmu po závěrečném vítězství posledního zápasu sezóny

 

Tým mužů vsadil na poctivé tréninkové dávky pod vedením trenéra Vojty Laštůvky, doplněné o kondiční tréninky a silová cvičení vedená fitness trenérem Dominikem Koželským. Tři tréninky a pro mnohé hráče čtyři tréninky týdně přinesly své ovoce a tak tým, jenž byl složen z kvalitních mladých hráčů a několika zkušených hráčů, uspěl v konfrontaci s týmy Kralup nad Vltavou, Neratovic, Florbalu Praha a dalších. Celkové druhé místo v nabité konkurenci znamená postup do Krajské ligy (sloučené kraje Středočeský a Praha), kde se slánští střetnou s ještě kvalitnějšími týmy. „Je to pro nás velká výzva, ale věřím, že pokud tým vhodně doplníme a zároveň budeme pracovat ještě o chlup lépe než letos, tak i v kvalitnější soutěži dokážeme uspět“, dodává Vojta Laštůvka.

momentka_velky.jpg

Momentka z utkání proti Vikings Praha B

tabulka_velky.jpg

Konečný pohled na čelo soutěže

 

Tým mladšího dorostu také odvedl velmi dobrou práci, ve své skupině obsadil velmi pěkné třetí místo a nechal tak za sebou například týmy Neratovic či Rakovníka. Mladí kluci pod vedením trenéra Jirky Budila celou sezónu poctivě makali a dle jejich slov si ji patřičně užili! Někteří mladí kluci budou od nové sezóny trénovat a postupně se zapracovávat do týmu mužů.

FBC Barracudas Slaný se pro sezónu rozhodl rozšířit své týmy a nabídnout tento již v ČR třetí nejrozšířenější sport (ve zmíněné Skandinávii či Švýcarsku je tomu podobně) širší slánské veřejnosti. Od září otevírá sportovní kroužek pro děti ročníků 2006 a 2007, který bude zaměřen primárně na florbal, děti se zde však naučí další pohybové dovednosti. „Půjdeme cestou skandinávské metody a nabídneme dětem sportovní rozvoj pomocí hry a zábavy, bez nutnosti okamžitého tlaku na sportovní výsledek a soutěžní úspěchy. Chceme, aby děti sport bavil, měly zde kamarády a kamarádky a hlavně jej dělaly, protože samy chtějí! Jedině tak jej mohou dělat dlouho a mohou být úspěšní“, uvádí trenér Jarda Dvořák. Na tréninky budou také docházet lektoři fitness, krav-maga, kteří naučí děti kvalitní rozcvičky, protažení a seznámí je se základními sportovními stravovacími návyky.

Zváni jsou všichni – holky i kluci! V případě zájmu o tento moderní a dynamický sport se mohou hlásit u trenéra Jardy Dvořáka na telefonu 724 216 683 či e-mailu nabor@fbcbarracudas.com

Vítáni jsou též mladiství ve věku 14-17 let a také muži, kteří již mají zkušenosti s florbalem, či jemu podobným sportem.

Držme slánským „Barakudám“ v jejich úsilí palce a i přesto, že se Slaňákům zatím nemohou představit při svých utkáních ve Slaném (město Slaný nedisponuje odpovídající halou), je zcela jisté, že o nich ještě mnoho dobrého uslyšíme!

Více se o florbalu můžete dozvědět na stránkách České florbalové unie – www.cfbu.cz

logo_velky.jpg







Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Slánský florbal stoupá vzhůru!
Zaslal FBC Barracudas 08.05.2017 12:18
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 08.05.2017 12:18, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: FBC Barracudas
Vloženo: 08.05.2017
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.