Hlavní strana >> Články >> Slánská Muzejní noc

Slánská Muzejní noc

Letošní Muzejní noc je spojena s oslavou 360. výročí založení slánského gymnázia. Pro piaristické gymnázium nechal postavit Bernard Ignác, hrabě z Martinic budovu, ve které nyní Vlastivědné muzeum sídlí.

1. června v 16 hodin se pro návštěvníky muzea zdarma otevřou stálé expozice, výstavy a zákulisí muzea. Nově otevřena bude obnovená expozice věnována rodu Martiniců. Jedním z nově vystavených předmětů je martinický rodokmen, který byl nedávno nalezen ve Slaném a restaurován.

16,30 hodin vystoupí v kapli Zasnoubení P. Marie pěvecký sbor studentů gymnázia ACHACH, v 17 hodin bude zahájena v malé galerii výstava studentů gymnázia.

V městském kině bude jako doprovodný program promítání dobových snímků Slaného.

V rámci Muzejní noci bude v 18 hodin v atriu muzea otevřena výstava sochaře Kryštofa Kaplana. Je částí konceptu nových dočasně umístěných uměleckých instalací jeho děl ve Slaném.

V zahradě kina se uskuteční ve 21 hodin koncert renesanční hudby Octopus Pragensis, kde je připraveno i stylové občerstvení.

Muzejní noc zakončí ve 21,45 světelná show v zahradě kina.

Po dobu Muzejní noci jsou pro děti připraveny zábavné úkoly, zajištěno občerstvení a otevřen fotokoutek.


Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Pro pana "hrdinného" ANONYMA - postrádajícího nějaký citát. Rád vyhovím - autora už nevím, ale citát je to vtipný : "Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké ... To samé platí, když jsi de..l!"
L.Sch.
Zaslal Čtenáři 04.06.2018 16:39
Dobrý den,
dvojsmysl formulace na plakátu a dalších propagačních materiálech o výstavě studentů mi, přiznám se, doteď unikal. Ač je mi sarkasmus blízký, tentokrát jde o omyl, který doufám nikoho neurazil. Jednalo se skutečně o drobnou výstavku výtvarných prací studentů gymnázia - ukázku toho, co studenti tvoří během hodin výtvarné výchovy. Výstava byla jedním z bodů programu Slánské muzejní noci, která se opět setkala s vysokým zájmem veřejnosti. Budete-li mít chuť či čas, stavte se podívat. Výstavu bude možné navštívit ještě do konce týdne.
Petra Hložková, muzeum
Zaslal za Muzeum 04.06.2018 15:44
Myslím, že Muzeum má dost inteligentních lidí, aby, pokud by chtěli, odpověděli. Zjistím u nich, zda pověřili LSch, aby byl jejich mluvčím. LSch, když vidí, že na jeho státotvorných a městotvorných diskuzích se baví sám se sebou (protože všichni již poznali jeho úroveň), tak před půlnocí,pravděpodobně po návratu od Rybiček, když ho celou cestu domů líbaly kulturní múzy, se pustil do kultury. Jen mi v jeho příspěvku chyběl nějaký citát, třeba od Seneci či generála Laudona. Tím tuto diskuzi s ním končím.
Zaslal Anonym 02.06.2018 21:37
Inu - příspěvek ve 20:44 se snaží tvářit rádoby vtipně - leč ...???!!!
Výstavou studentů gymázia není, pochopitelně, myšleno vystavování jejich "tělesností", ale dozajista - jejich výtvorů, ať již je chceme považovat za umění, či nikoliv. Dovolím si předpokládat, že by mohlo jít například o fotografie, ale - dost pravděpodobně - i o pokusy na poli výtvarničení malířského. Spousta mladých - a zvláště v tomto věku - se pokouší i o věrše a budiž jim ke cti, že mnohdy ne vůbec špatně, takže - nechme se překvapit a zdržme se, prosím, oněch rádoby vtipností!!!L.Sch.
Zaslal Čtenáři 29.05.2018 23:02
Dobrý den, mám dotaz :
v 16.30 začne výstava studentů.Mohu vědět, kteří studenti to budou - budou nastupovat podle tříd, podle ročníku narození, dívky zvlášť a chlapci zvlášť, zvlášť Slaňáci a přespolní, budou vystaveni i jejich profesoři ? Nebo jiná kritéria - např. tělesné rozměry ? Nezlobte se, ale ta informace - je i na plakátech - mi přijde odbytá. Děkuji za odpověď.
Zaslal Anonym 29.05.2018 20:44
Počet příspěvků v diskuzi: 6, poslední příspěvek byl zaslán 04.06.2018 16:39, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: muzeum
Vloženo: 25.05.2018
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.