Hlavní strana >> Články >> Music On The Square / Hudba na náměstí 2018

Music On The Square / Hudba na náměstí 2018

13. ročník multižánrového hudebního festivalu na Masarykově náměstí ve Slaném.

6. 7. - 31. 8. 2018, každý pátek od 20.00 do 22.00.

Music On The Square / Hudba na náměstí 2018

13. ročník multižánrového hudebního festivalu na Masarykově náměstí ve Slaném.

6. 7. - 31. 8. 2018, každý pátek od 20.00 do 22.00.

Vystoupí:
6. 7. BY THE WAY (pop-punk) + host TOMMY POSER (rock-punk)
13. 7. KLIKA (rock-ska)
20. 7. THE PUPÍCI BLUES BAND (blues-rock)
27. 7. DVOŘAČKA (dechovka)
3. 8. PAPAJOE (pra-rock)
10. 8. SECOND BAND (folk)
17. 8. FORBES BROTHERS (folk-rock)
24. 8. BETA BIG BAND (swing)
31. 8. WASABEAT (bigbeat)

 

6. 7. 2018 By The Way

- pop/punk

Skupina By The Way byla založena 11. 11. 2011 ve Slaném. Žánrově se řadí do poppunku/ pop-rocku, hraje písně výhradně z vlastní produkce a od roku 2016 v českém jazyce. Na kontě má jedno anglické studiové album z roku 2014 a několik singlů a EP nahrávaných ve studiích SONO Records, Propast, TDB Productions a KD Mlejn. 11. 11. 2017 vydala svoji druhou studiovou desku s českými songy pod názvem "Takový Jaký Sme". Za dobu své existence hrála na mnoha prestižních místech, mezi nimi např. Lucerna Music Bar, kde křtila album skupiny Rybičky 48, Hard Rock Cafe, řadě pivních a městských slavností, nebo studentských festivalech typu Majáles. V roce 2017 se v line-upu kapely objevil třeba Basin Fire Fest, Rockování, United Islands, Colors of Ostrava nebo Cibulafest. Skladby skupiny By The Way si odnesly několik hitparádových ocenění, objevují se v celorepublikových rádiových rotacích a vydaný videoklip i v televizním vysílání. V roce 2017 podepsala zastupující a nahrávací smlouvu se společností J3AG.

http://btwofficial.com/

13. 7. 2018 Klika

- rock/ska

Klika je hudební banda, kterou hraní prostě baví. Sedmičlenná parta z Černošic hraje výhradně vlastní tvorbu v rockovém stylu s občasným důrazem na lehkou dobu, která vás zaručeně rozeskáče. Na jejich koncertech se můžete těšit na energickou show a hlavně na písničky s hravými českými texty.

www.klikaband.cz

 

20. 7. 2018 The Pupíci blues band

- blues/rock

The Pupíci Blues Band je čtyřčlenná kapela (zpěv, kytara, basa, bicí) složená z hudebních nadšenců, kterým jde především o zábavu, dobrý pocit z hudby a v neposlední řadě i hezké společné chvilky. Srdeční záležitostí kapely je blues, případně jiné žánry v lehce bluesovém nádechu.

http://www.thepupici.cz/the-pupici-blues-band/

27. 7. 2018 Dvořačka

- dechovka

Klasická dechovka Dvořačka kapelníka Martina Dvořáka. Ve Slaném vystoupí se dvěma hostujícími zpěváky – Jiřím Škvárou a Vráťou Velkem. Kapela vznikla v roce 1990 a její repertoár tvoří především nejznámější české lidové písničky.

3. 8. 2018 PAPAJOE

Jsme seskupení chlapců z dobré čtvrti hrajících hutnou rockovou muziku klasického střihu. Ačkoliv společně působíme v hudební branži již téměř deset let, pořád nás baví šířit mezi fanoušky chutnou a šťavnatou muziku plnou dobrých nápadů a zajímavých textů. Projekt PAPAJOE vnímáme především jako příležitost vrátit rockovou hudbu tam, kam patří. Ke kořenům.

http://papajoe.cz/

10. 8. 2018 Second Band

- folk

Second Band, jak už sám název říká je sdružení použitých/obnošených hudebníků. Pojítkem je původní tvorba Ondřej Šebesty, která se těžko zařazuje do škatulek. Je to poměrně pestrá směs folkových šansonů, ale v repertoiru nechybí ani píseň jarmareční, soudnička, gospel, předválečné tango či písně kovbojské. Když tedy nebylo možno nalézt tu správnou kategorii, tak si ji Second Band vytvořil a nazval ji "šanflok”.

17. 8. 2018 Forbes Brothers

- folk/rock

Od roku 2003 hrála pražská skupina FORBES převážně BLUE GRASS. V této době kapela účinkovala na celorepublikových festivalech. Autorské CD s názvem Dej gól bylo natočeno v roce 2005 vlastním nákladem. Občasné hraní v klubech a festivalech bylo přerušeno změnou bydliště zpěváka kapely roce 2009. V nové sestavě a pod názvem FORBES BROTHERS pokračuje od roku 2015 ve Slaném, kde známý kavárník a bohém Jan Fany Fanta zved bubeníka a zpěváka od půllitru piva. Tím byla znovu obnovena kapela. Po různých žánrových a nástrojových proměnách bylo v roce 2018 natočeno vlastním nákladem další autorské CD s názvem Poslední pecka, které se dá označit jako FOLK ROCK. Frontmanem skupiny a autorem hudby a textů je Miroslav Svatoš.

https://www.facebook.com/fubr.cz/

 

24. 8. 2018 Big Band Beta

- swing

Big Band Beta tvoří více jak 20 muzikantů a dva zpěváci. Kapela vznikla v roce 1995, zásluhou tehdejšího kapelníka Rudolfa Hyšky, jako pokračovatel populárního slánského orchestru Alfa. Tvoří ji především žáci a absolventi Základní umělecké školy ve Slaném. Repertoár tvoří swing a muzika 30. až 80. let.

31. 8. 2018 Wasabeat

- bigbeat

Wasabeat je pražská skupina hrající autorské písně. Vznikla v roce 2015 a svou tvorbou vytvořila osobitý hudební styl Poet´Roll, ve kterém kombinuje pop-beatové písně s poezií. Tento jedinečný formát v roce 2017 obohatila o spolupráci s projektem Poetry Battle, ve kterém se pravidelně utkávají básníci, v živém souboji na ostří slova. Wasabeat tvoří zkušení muzikanti, kteří prošli, nebo souběžně hrají v mnoha dalších bandech (Eddie Stoilow, Jana Lota band, Marek Ztracený band, Jentak, Mrakoplaš, Natural, Folklok, Ztraceni v překladu, Josephine, …). Žánrovou pestrostí, kterou ze svých různých angažmá přináší, pak dotváří výsledný obraz kapely s mnoha žánrovými přesahy.

https://wasabeat.cz/

Začátky koncertů jsou ve 20 hodin, konec ve 22 hodin. Vstup na všechny koncerty je zdarma!

 

 


Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: info
Vloženo: 19.07.2018
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.