Hlavní strana >> Články >> Andělské tóny z předpeklí

Andělské tóny z předpeklí

Slánská kulturní obec má po nějaké době opět důvod k radosti. Amatérský sportovně-kulturní klub Obrona narodowa dává všanc veškeré své finanční prostředky na hudební akci nazvanou Andělské tóny z předpeklí. Těšit se všichni mohou v den sv. Aloisia, tedy v pátek 21. června od 20. hodin. Událost se koná v Altánku na Hájích, tedy v prostoru, který Obrona narodowa jako jedna z mála organisací využívá k hudebním produkcím.

Andělské tóny z předpeklí jsou tři svébytné a samorostlé kapely, které jsou zvyklé na to, že se vždy hraje až na dřeň, struny praskají, paličky se tříští a elektrický proud kolabuje pod náporem energie muzikantů. V předpeklí ze sebe všichni vydají maximum, aby se tóny linuly andělské.

Produkci zahájí slánská skupina Klářino odpoledne. Seskupení okolo hitmakera prof. Milana Hese oslavilo už více než patnáct let přerušované existence, před časem chytlo druhou mízu a momentálně vystupuje v zajímavém nástrojovém obsazení. Přijďte se přesvědčit sami, v jakém. Se skupinou dlouhodobě spolupracuje slánský básník Aleš Sleeper Dragoun.

Nauzea Orchestra je dnes více než známou skupinou, dalo by se dokonce říci, že je na vrcholu popularity. Že hoši nezpychli a udržují přátelské vztahy s amatéry, kteří se pohybují spíše v podzemních bunkrech, je jen šlechtí. Skupina vydala nedávno nové album, koncertuje a šlape naplno. Její řízný elektronický post-rock nenechá v klidu žádného milovníka hudby!

Zatímco Nauzea Orchestra má za sebou první desetiletí existence, Rány těla patří ke skutečným legendám českého bigbítu. Skupina vznikla v polovině 80. let ovlivněná berlínským soundem té doby, tedy hlavně Einstürzende Neubauten nebo Birthday party Nicka Cavea. Kapela vystupuje s přestávkami, vyplněnými jinými projekty muzikantů, dodnes a loni v prosinci dokonce vydala nové album. Můžeme se tedy těšit na pořádnou dávku hutné energie podpořenou bohatými hudebními i osobními zkušenostmi muzikantů.

Jak je zvykem u naší organisace, vstupné necháváme dobrovolné při vědomí toho, že dnes už málokdo z našich návštěvníků žije pod hranicí chudoby, jak tomu bylo před lety při začátcích naší činnosti, a že každý posoudí, na kolik si cení tři kvalitní skupiny. Kvalitní bude i pivo a vůbec celý bohatý bufet pod vedením Dancu polskiego. Kvalitní jsou také osvědčení zvukaři, kteří dodají akci potřebnou šťávu. Nezbývá, než aby nás podržel sv. Aloisius a zajistil dobré počasí. V případě hrozících průtrží mračen či dlouhodobého deště včas dáme vědět náhradní řešení.

Organisační Sztab Obrony narodowe se s vámi těší na viděnou v pátek 21.6. 2019 u altánku na slánských Hájích!


Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Andělské tóny z předpeklí
Zaslal wiiktorrr 03.06.2019 11:25
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 03.06.2019 11:25, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: wiiktorrr
Vloženo: 03.06.2019
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.