Hlavní strana >> Články >> Modeláři opět v akci

Modeláři opět v akci

Prvenství v jednotlivých kategoriích putují do Kamenných Žehrovic, Slaného a Stochova.
Na letišti slánského Aeroklubu se konala v sobotu veřejná soutěž pro letecké modeláře v kategorii létajících modelů větroňů A3. Zúčastnili se jí modeláři z Kladna, Kamenných Žehrovic, Stochova a pořádající slánské organizace.

Závody se uskutečnili za mlhavého a větrného počasí.

Ve věkové kategorii žáků si vítězství vybojoval Zdeněk Slavík z Kamenných Žehrovic, druhé a třetí místo obsadili domácí Zdeněk Singer a Karel Pekárek. V juniorech získal prvenství Vojtěch Pekárek ze Slaného. V seniorské kategorii zvítězil Libor Kmec ze Stochova, druhý byl Miloslav Hořava z Kladna a třetí Václav Fuxa z pořádajícího klubu.

"Další modelářská soutěž bude v kategorii větroňů A3 a modelů s pohonem na gumu P30, která je připravena kladenským klubem na neděli 25. března. Bude se létat na letišti ve Velké Dobré. Modelářská sezona pokračuje poslední březnový den druhým kolem Pražské ligy na letišti Sazená u Velvar a sedmého dubna se v režii slánského klubu uskuteční okresní přebor leteckých modelářů žáků v kategorii volně létajících modelů," nastínil nejbližší činnost modelář František Tichý ze Slaného.

Kladenský deník 19. 3. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Kladenský deník
Vloženo: 19.03.2001
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.