Hlavní strana >> Články >> Královská harfa a kouzlo hoboje

Královská harfa a kouzlo hoboje

Druhým letošním koncertem Kruhu přátel hudby bude vystoupení Královská harfa a kouzlo hoboje ve středu 26. dubna v 19 hodin v kapli Zasnoubení Panny Marie. Vystoupí přední český hobojista Jan Adamus a harfenistka Zbyňka Šolcová – dva vysoce cenění hráči klasické hudby se zkušenostmi z mnoha světových pódií. Na programu budou skladby předních českých i světových skladatelů.
Vstupenky za 80 a 100 Kč k zakoupení na místě.

 

Zbyňka Šolcová absolvovala Pražskou konzervatoř ve třídě harfové hry profesorky Libuše Váchalové. Na soutěži komorních souborů v belgickém Neerpeltu v duu s harfenistkou Janou Bouškovou získala 1. cenu. Věnuje se sólové a komorní hře. Ale hostovala i v mnoha českých i zahraničních orchestrech. V roce 2001 vydala sólové CD s názvem HARFA. V letech 1992—2007 byla členkou Rožmberské kapely, souboru zabývajícího se výhradně gotickou a renesanční hudbou.

Jan Adamus patří k významným osobnostem současné klasické hudby. Jeho činnost směřuje od hry na hoboj, přes dirigování až k hudební vědě. V roce 1977 v soutěži Pražského jara obdržel první cenu ve hře na hoboj, to mu otevřelo cestu na významná evropská i světová pódia.

 

Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Královská harfa a kouzlo hoboje
Zaslal muzeum 19.04.2023 08:55
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 19.04.2023 08:55, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: muzeum
Vloženo: 19.04.2023
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.