Hlavní strana >> Články >> Fotbalowka 2009

Fotbalowka 2009

Fotbalový turnaj v Libovici se stal v roce 2001 základem pro amatérské kulturně - sportovní sdružení Obrona narodowa. Po dvou letech převzala Obrona pořádání turnaje od místního sdružení a loňský ročník se po několika letech vrátil na hřiště v Libovici. Letošní turnaj je 8. ročníkem a zúčastní se ho 10 mužstev.

Doufejme, že nám budou nebesa nakloněna, protože předpovědi hydrometeorologů způsobují především vrásky nám pořadatelům, ale i všem zúčastněným hráčům. Útulný areál v Libovici bude hostit turnaj pořádaný Obronou narodowou podruhé po obnovené premiéře. Každý ročník se koná pod patronátem jedné spřátelené organizace. Tentokrát nás oslovila naše partnerská organisace z dalekého Izraele. Jde o sdružení, které má velmi dobrou vazbu na první ženský fotbalový klub AC HAGANA: HAGANA Israel Football Association Tel Aviv. A tento klub právě slaví 80 let od svého založení. V Izraeli se plánují velké oslavy, ale v Evropě bude větší sláva pouze v Libovici.

Letošního ročníku se zúčastní 10 týmů, pokud dorazí všichni. Organizátoři turnaje se snaží předem eliminovat problémová družstva, ale ne vždy jsou ve své snaze úspěšní. Kdo se tedy letos přihlásil? OBRONA NARODOWA  (Slaný), Krteczek (Slaný), HOT DOG (Severní republika), Černí panteři (Smečenské polnosti), Ústecké dobrovolné fotbalové sbory (Severní republika), Los Promilos (Praha), TEPLICKÉ VODNÍ DRUŽSTVO (Teplice), Milenium (Slaný), STS Chvojkovice Brod (Peruc) a Ibalgin (Slaný).

Slavnostní nástup proběhne v 8:45 a v 9 hodin zahájíme výkopem prvního utkání. Dvě skupiny po pěti odehrají každý s každým, následuje semifinále a finále. Loňské vítězství obhajuje Hot dog.

Jak je na akcích Obrony zvykem, nenecháme vás padnou žízní ni hladem. Zastáncům domácí stravy vzkazují děvčata z DANCU POLSKIEGO (a výčepák Vargoszbáczi): „Nakládané prasečí nudle nechte doma!“  Piwo bude pravděpodobně čepovaná jedenáctka Kozel.

Více na www.obrona.net

Miroslaw Turkawka, sekcyja pilkarska ON

Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Fotbalowka 2009
Zaslal wiiktorrr 04.06.2009 11:14
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 04.06.2009 11:14, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: wiiktorrr
Vloženo: 02.06.2009
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.