Hlavní strana >> Články >> Dr. Jiřina Šiklová přijede do Slaného

Dr. Jiřina Šiklová přijede do Slaného

Socioložka a spisovatelka PhDr. Jiřina Šiklová zahájí 6. října 2009 ve 14 hod. druhý ročník Setkávání pro seniory – Nebojme se stárnout, který pořádá městská knihovna ve Slaném.

Socioložka a spisovatelka PhDr. Jiřina Šiklová zahájí 6. října 2009 ve 14  hod. druhý ročník Setkávání pro seniory – Nebojme se stárnout, který pořádá  městská knihovna ve Slaném.

Od října do března se budou ve slánské knihovně scházet senioři. Čeká je zde deset přednášek na témata, která si většinou sami zadali. Sejdeme se např. s praktickou lékařkou, zabrousíme na téma Bezpečný život, vyslechneme přednášku odborníka na slánskou historii Libora Dobnera, dozvíme se mnoho zajímavého o V. B. Třebízském i o současné české próze. Rovněž zkusíme experimentální poezii a o svých úspěších přijdou vyprávět pracovníci Linetu Želevčice. V únoru nás čeká překvapení v podobě výletu.

Úvodní přednášku, jejíž název je „Proč se dneska špatně stárne?“, přednese Jiřina Šiklová, se kterou se na téma senioři můžete setkat na stránkách časopisů, v rozhlase i v televizi. Velice úspěšné jsou její dvě knihy Deník staré dámy a Dopisy vnučce, které nám mnoho napoví o pocitech starého člověka.

Stejně jako první cyklus Setkávání, pořádáme i tento ve spolupráci Svazem důchodců ve Slaném. Celý cyklus je otevřený široké veřejnosti, i když předpokládáme zájem především se strany seniorů.

                                                           Mgr. Naďa Rollová, Knihovna V. Štecha Slaný

Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
To je ta co při televizní debatě veřejně vyzývá spoludiskutující, aby drželi hubu.
Zaslal Anonym 22.09.2009 18:10
Toto je diskuze ke článku:
Dr. Jiřina Šiklová přijede do Slaného
Zaslal Kateřina Svobodová 22.09.2009 14:33
Počet příspěvků v diskuzi: 2, poslední příspěvek byl zaslán 22.09.2009 18:10, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Kateřina Svobodová
Vloženo: 21.09.2009
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.