Hlavní strana >> Články >> Florbalisté slánského gymnázia vyhráli sedmý ročník Poháru starosty

Florbalisté slánského gymnázia vyhráli sedmý ročník Poháru starosty

Sedmý ročník florbalového Poháru starosty Královského města Slaného poprvé vyhráli žáci místního gymnázia. Ve finále porazili 5:1 obhájce předešlého triumfu 3. ZŠ Slaný. K vítězství mu pomohli především střelci Petr Waldmann s Janem Fialou, kteří v pěti utkáních dali celkem 16 branek. V boji o bronz pak byla úspěšnější 1. ZŠ Slaný.

Na akci pro hráče v 5. až 7. třídě, pořádaného pod hlavičkou FbC Barracudas Slaný, se sešly tři slánské základní školy a zástupci slánského gymnázia. V základní skupině ještě jasně dominovali hráči z „Rabasovky“, kteří nezaváhali ani v jednom zápase a do play-off šli z nejvýhodnější pozice.

V prvním semifinále ale o sobě dali patřičně vědět gymnazisté, kteří porazili „Komendu“ vysoko 8:3. Jejich hra vycházela především z umění Petra Waldmanna a Jana Fialy, kteří se postarali o většinu gólů. Ve druhém semifinále tolik branek k vidění nebylo, 3. ZŠ porazila „Háje“ 3:1. V souboji o třetí místo se přeci jen ukázalo, že předloňský vítěz z Komendy se nepotýká s dobrou formou, Háje zaslouženě vyhráli 5:2.

 

Finále bylo velkým očekáváním gymnázia. Tým, který již sedm let čekal na vítězství, byl v tomto ročníku konečně na dosah úspěchu. V utkání se také ujalo vedení gólem Josefa Tomana, na který ještě dokázal odpovědět kapitán z Rabasovky Sachl. Zbytek utkání byl ale v režii Waldmanna s Fialou, kteří dotáhli svůj tým k vítězství 5:1.

 

Vítězové převzali ceny přímo od starosty města Slaného Ivo Rubíka. "Každým rokem je vidět zvyšující se herní kvalita tohoto turnaje," ocenil starosta Ivo Rubík předvedené výkony.

 

Turnaj pořádá florbalový oddíl FbC Barracudas Slaný pod záštitou starosty města Slaného. V dosavadních sedmi ročnících je nejúspěšnějším týmem 3. ZŠ Slaný, která má na kontě čtyři tituly.

 

Konečné pořadí turnaje

1. místo – Gymnázium Václava Beneše Třebízského Slaný

2. místo - 3. ZŠ Slaný

3. místo – 1. ZŠ Slaný

4. místo - 2. ZŠ Slaný

 

Individuální ceny:

Nejlepší brankář – Radovan Kroutil, 3. ZŠ Slaný

Nejlepší obránce – Jan Fiala, GVBT

Nejlepší střelec – Petr Waldmann, GVBT

Nejužitečnější hráč – Adam Beneš, 2. ZŠ Slaný






Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Florbalisté slánského gymnázia vyhráli sedmý ročník Poháru starosty
Zaslal Marek Roll 01.06.2010 10:21
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 01.06.2010 10:21, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: Marek Roll
Vloženo: 27.05.2010
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.